דנה בלנקשטיין כהן, נבחרה למנהלת "סם שפיגל", ביה"ס ליצירה קולנועית בירושלים. היא תחליף בתפקידה החדש, את רנן שור מייסד ומנהל סם שפיגל, שנחשב לאחד מבתי הספר לקולנוע המובילים בעולם. בלנקשטיין כהן תיכנס לתפקיד במהלך נובמבר 2019.
הועד המנהל של סם שפיגל, קיבל את המלצת ועדת האיתור ואישר פה אחד את המינוי של דנה בלנקשטיין כהן לתפקיד מנהלת בית הספר.

דנה בלקשטיין כהן, ילידת 1981, מכהנת בשלוש וחצי השנים האחרונות כמנכ"לית האקדמיה הישראלית לקולנוע וטלוויזיה. היא בוגרת בהצטיינות יתרה של ביה"ס סם שפיגל, ייסדה וניהלה את המחלקה לקולנוע וטלוויזיה בעיר כפר סבא ושימשה בתפקידי שטח שונים ורבים (הפקה, בימוי, צילום, עריכה) בתעשיית הקולנוע והטלוויזיה הישראלית. במסגרת תפקידה כמנכ"לית האקדמיה הישראלית לקולנוע וטלוויזיה, יזמה דנה פעילויות חדשניות, הכפילה את פעילות המוסד והצליחה להביא את היצירה הקולנועית הישראלית לפריפריה בכל רחבי הארץ.
אסף ויטמן יו"ר הועד המנהל של ביה"ס סם שפיגל בירך על המנוי ומסר כי: "דנה בלנקשטיין כהן הציגה בפני ועדת האיתור חזון משמעותי, עתיר תנופה ויצירתיות באשר לעתידו של בית הספר. היא מחוברת בנימיה לקצבו ולדופק ליבו של המוסד ומביאה עמה תשוקה ואנרגיה רבה להוביל את בית הספר עשורים קדימה, מתוך התמסרות טוטאלית לתפקיד, לצוות ובעיקר לתלמידים הנוכחיים והעתידיים. אנו מודים לרנן שור על 30 שנות ניהול יצירתי, פורץ דרך ואנרגטי, שהוביל את בית הספר לפסגת המצוינות העולמית"
דנה בלנקשטיין כהן: "אני שמחה ונרגשת לקבל על עצמי את תפקיד ניהול סם שפיגל, מוסד חשוב ויקר לליבי, שיש לי הכבוד להימנות בין בוגריו. לאחר קדנציה מאתגרת ומשמעותית באקדמיה הישראלית לקולנוע וטלוויזיה, אני רואה בתפקיד החדש, שליחות אמיתית ופוטנציאל אדיר להשפעה חיובית על התפתחות הסטודנטים והבוגרים ברמה האישית והמקצועית והובלת הדור הבא של יוצרות ויוצרי הקולנוע והטלוויזיה בישראל. אני נחושה להמשיך להוביל את בית הספר למצוינות, צמיחה ויצירה משמעותית שתיגע בקהל הרחב בארץ ובעולם."
מהתקשורת:
הארץ (13.8.19)
ווינט (13.8.19)
סולם אורשר (13.8.19)